0 Läs mer >>

I München hände det massa grejer, vi kom dit på måndagen mötte upp Oskar vid hostlet för att vi sedan gick till Oktoberfest, dit gick vi 3/5 kvällar. På onsdagen gick Oskar för dig själv och jag för mig själv. Där träffade jag skottarna som var väldigt trevliga och faktiskt förståeliga. När de stängde vid 23 mötte jag några som bodde i München, Laura, Anastasia, Flo och Patrick, det visade sig senare att de var poliser, väldigt härligt gäng. Vi fick gå förbi en kö in till en klubb som inte var som de andra jag har varit på, så det var väldigt najs.

Med Oskar gick vi mest runt, kollade affärer, zoo och testade våra rädslor mot höjd och gå in i en fladdermusgrotta.

På lördagen åkte Oskar till Stockholm och jag till Weimar. Skönt att komma "hem" lite gran, träffa de vänner som är kvar. Jag blev hämtad av Marcel som skjutsade mig till Taubach där de har en 1 oktoberfest, så det var härligt att träffa alla igen.

På söndagen träffade jag Chen, vi åt crepes, så gott :)

På måndagen träffade jag Judith för att sedan gå på filmvisning på skolan.

Kl 00.30 på onsdagen gick jag och Chen till tåget för att sedan ta ett tåg till Interlaken kl 01.16, var framme ca kl 9 där vi senare skulle bo. Vi gick runt en massa och såg massa häftigt.

Då den dagen/natten kom som jag sent kommer glömma.

Vi tar 11 tåget till Jungfraujoch och utsikten hela vägen dit var amazing. Gick igenom ett isskulpturhus, åkte så högt upp man kunde, åt frukost på berget, bara njöt av den nästan molnfria himlen ovanför oss, molnen var under oss.

Vi såg att folk var ute å gick så vi blev intresserade av vad som fanns på andra sidan så vi påbörjade våran vandring.

När vi kommit lite mer än halvvägs och klarat de värsta backarna kommer en fransman Bernard ikapp oss å frågar om vi ska sova vid berget, vilket vi inte skulle. Då han sa att sista tåget ner går om ca 4 min, vi har nu vandrat ca 30 min uppförs. Vi ringer informationen för det hela å får veta att sista tåget gick 17.30 och inte 18.30 som vi såg på schemat.

Det vi fick tillbaka var Ha en trevlig natt på berget å njut!

Så vi stannade kvar, gick till stugan vid berget och som tur var fanns det sovplatser kvar så vi tog dem.

När vi väl kommer dit har ryktet spridit sig och alla som var där visste vad som hänt å de var så snälla, här ta våra kakbitar, de blev över, ta denna tablett ni kommer behöva den osv, de var så hjälpsamma..

Vi fick se en solnedgång vi sent kommer glömma å när solen går ner ja då går den verkligen ner, stjärnorna var som aldrig förr.

Dagen efter kl 6.45 gick vi upp för att hinna ner med första tåget kl 9, se solen gå upp och värmen smyger sig på en, det spelar verkligen stor roll om solen är där eller inte.

När vi är påväg ner ser vi 2 små figurer längst ner som kämpar sig uppför backen, det visade sig vara en man och en hund som var ute på sin dagliga morgontur, så härligt att se.

När vi kommer till stationen är vi där samtidigt som de anställda å de som jobbade med tågen visste precis vilka vi var, haha, lite roligt ändå.

Vi fick ringa hostlet å säga att vi skulle bli försenade, utcheckning kl 11, vi kom dit 12, hämtade våran packning och åkte till Bern. När vi kom dit gick vi runt nästan hela stan. Nu när jag skrivet detta har jag precis ätit och ska snart ut och se mera av stan. Se hur många björnar jag hittar idag, igår såg jag 3.

Ikväll blir det natt tåget tillbaka till Weimar.

(Mer bilder kommer)

Weimar, Interlaken, J...